E-MAIL: Suzana Jelovečki

mob: ++385 99 472 1880

POTRAŽITE NAS NA:

ISKUSTVA   -   VIŠE

Kod gđe Suzane sam došla u očajnom trenutku kada zbog problema s leđima nisam više mogla normalno funkcionirati i kada sam već isprobala gotovo sve terapije i posjetila jako puno vrhunskih fizioterapeuta te mi nitko nije uspio pomoći. Bol u cijelim leđima, ponajviše uzrokovana stalnim grčem u slabim mišićima i pokojom manjom ozljedom, prešla je iz gornjeg dijela leđa (koji je bio u najgorem stanju) u glavu manifestirajući se kao pritisak u glavi i blage vrtoglavice. Taj problem postao je svakodnevni te onemogućavao ono najbitnije što sam trebala raditi - vježbe za leđa. Kombinacijom raznih tehnika gđa Suzana oslobodila me problema s glavom već nakon 2-3 posjeta te sam, uz tretmane, napokon mogla neometano raditi i vježbe za leđa. Mogu slobodno reći da me spasila. Iako smo leđa nakon još kojih 10-tak tretmana dovele u odlično stanje, i dalje dolazim jednom mjesečno jer su posjeti gđi Suzani toliko opuštajući i korisni za tijelo i um. Jako je rijetko naći takvu profesionalnost, stručnost, prijateljstvo i empatiju kao kod gđe Suzane, koja nikada ne gleda na sat, pristupa detaljno problemu te najiskrenije brine o tome kako se osjećate i kako Vam najbolje pomoći. Velika je sreća što sam naišla na gđu Suzana i mogu doslovno reći da me spasila - veliki stručnjak, profesionalac i čovjek.

V.Z. 29, Zagreb


TERAPEUTSKI RAD

"Oduševljenje prirodom, urođena želja za pomaganjem, intelektualna znatiželja te rad na sebi osnovne su smjernice mog djelovanja. Terapeutski i edukacijski rad obilježen mi je vjerom u životnu snagu i fizičku, emocionalnu te duhovnu cjelovitost pojedinca. Kako je kineska medicina odista intimno i ishodišno vezana uz prirodu te prirodne zakone (teorija pet elemenata), moj rad često pomaže da pojedinac osvijesti povezanost kako s prirodom oko nje/njega, tako i sa svojom vlastitom. Veza s prirodom uvijek oslobađa i raduje."

Mišljenja sam i uvjerenja da svatko ima priliku poboljšati i unaprijediti kvalitetu vlastitog života. Tegoba ili bolest nam uvijek daju mogućnost da promijenimo ono sto nam vise ne služi na našem životnom putu pa tako bol, bila ona fizička ili mentalna (emocionalna), postaje saveznik na putu k boljemu.

Akupunktura je terapeutski modalitet kineske medicine kojim se pokreće i harmonizira vitalna energija (Qi). Sterilne iglice za jednokratnu upotrebu, dodir( akupresura i masaza), esencijalna ulja i ostali načini koriste se kako bi se stimulriale akupunkturne točke na tijelu u svrhu harmoniziranja vitalne energije (Qija).

Osobitost mog rada je korištenje pet meridijanskih sistema. Ishodišna teorijska podloga mog praktičnog rada je temeljito poznavanje tijeka vitalne energije (Qija) kroz tri energetska sloja: 1. Wei Qi (tzv. površinska energija, energija koja koordinira susret s vanjskim svijetom (doslovce i metaforično) te se djelomično može usporediti s tjelesnim obrambenim mehanizmom ili imunitetom), 2. Ying Qi (nutritivna energija, postnatalna energija, energija koja podržava život, dakle sve vitalne funkcije u organizmu te mentalno i emocionalno ustrojstvo pojedinca), 3. Yuan Qi (prenatalna energija, konstitucionalna energija, esencijalna energija, energija koja nam je dana od roditelja začećem, gestacijom i rođenjem, energija predaka - “nešto što nosimo u genima”).

Protok energije kroz pojedini energetski sloj i komunikaciju među slojevima održavaju meridijanski sistemi:

 1. 12 osnovnih meridijana ( Jing Mai)
 2. 12 tendomuskularnih meridijana
 3. 12 divergentnih meridijana (Jing Bie)
 4. 8 (+2) izvanrednih meridijana ( Qi Jing Ba Mai)
 5. 16 veznih meridijana ( Luo Mai).

Meridijani su energetski putovi koji govore o našim životima. Smjer koji zauzimaju određuje prilike i neprilike s kojima se susrećemo tijekom života, bile one fizičke, mentalne ili emocionalne prirode. Svatko posjeduje vrlo individualnu, šaroliku mapu energetskih prometnica gdje katkad dolazi do zastoja, gužve, nezgoda, rekonstrukcija, pa i izgradnje. Svi volimo nesmetani prometni tok, pa tako akupunkturne točke na pojedinim meridijanima simboliziraju ta mjesta gdje je potrebna intervencija kako bi se promet harmonizirao i tekao bez smetnji.

U okviru svog individualnog pristupa temeljito analiziram energetski status klijenta opširnim upitnikom (diferencijalnim pitanjima), opipavanjem pulseva, analizom jezika, palpiranjem pojedinih energetskih točaka ili meridijana te shodno analizi savjetujem i predlažem slijed terapija. U tretmanu akupunkturom služim se isključivo sterilnim iglicama za jednokratnu upotrebu. Ovisno o analizi energetskog stanja, klijent može biti tretiran akupunkturom, akupresurom i masažom tijekom istog tretmana, ili pak samo jednim modalitetom. Sastavni dio terapije su i prehrambeni savjeti te savjeti iz fitoterapije koji počivaju na teorijama kineske medicine. Ljepota teorije kineske medicine leži u njenoj širokoj primjeni, pa su prehrambeni savjeti i biljna terapija uvijek prilagođeni lokalnom podneblju.

Klijente koji se boje ili zaziru od iglica te malenu djecu, često tretiram akupresurom i aku aromaterapijom (nanošenje određenih eteričnih ulja na pojedine akupunkturne točke). Sportske povrede te muskuloskeletni bolovi i tegobe gotovo uvijek , uz akupunkturu, tretiram masažom, akupresurom, zagrijavanjem, ili pak terapijom čašicama (staklene čašice vakuumom prianjanju na tijelo i frikcijom izazivaju opuštajući učinak na mišiće). U svom radu ne koristim elektroakupunkturu. Modaliteti kineske medicine su komplementarne, a ne alternativne metode terapije klasičnoj medicini, te shodno tome moj terapeutski rad nije zamjena za liječničku skrb. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) priznaje akupunkturu kao efikasnu metodu u pomoći pri ublažavanju ili otklanjanju mnogih tegoba.


MOJ TERAPEUTSKI RAD POMAŽE PRI:

 • poboljšanju vitalnosti
 • sportskim povredama
 • otklanjanju stresa, čije su posljedice napetost, razdražljivost, izljevi bijesa, umor, nesanica, smetnje u probavi, bolovi u leđima, glavobolje itd.
 • bolovima u leđima i koljenima
 • kostobolji
 • ženskim tegobama (u svakom razdoblju života)
 • želučanim tegobama i probavnim smetnjama
 • problemima sa sinusima, alergijama i učestalim prehladama
 • ublažavanju poteškoća uzrokovanih autoimunim bolestima
 • emocionalnim blokadama i traumama.


 

Suzana Jelovečki

 

ŠTO RADIMO

akupunktura

AKUPUNKTURA

Akupunktura je terapeutski modalitet kineske medicine kojim se pokreće i harmonizira vitalna energija (Qi). Sterilne iglice za jednokratnu upotrebu, dodir( akupresura i masaža), esencijalna ulja i ostali načini koriste se kako bi se stimulirale akupunkturne točke na tijelu u svrhu harmoniziranja vitalne energije (Qi).

 

OPŠIRNIJE
akupresura

AKUPRESURA I AROMATERAPIJA

Klijente koji se boje ili zaziru od iglica te malenu djecu, često tretiram akupresurom i aku aromaterapijom (nanošenje određenih eteričnih ulja na pojedine akupunkturne točke).

 

OPŠIRNIJE
aku aromaterapija

MASAŽA I TERAPIJA ČAŠICAMA

Sportske povrede te muskuloskeletni bolovi i tegobe gotovo uvijek, uz akupunkturu, tretiram masažom, akupresurom, zagrijavanjem, ili pak terapijom čašicama (staklene čašice vakuumom prianjanju na tijelo i frikcijom izazivaju opuštajući učinak na mišiće).

 

OPŠIRNIJE

Sadržaj ove stranice je isključivo informativan i ne zamjenjuje liječnički savjet ili skrb.