E-MAIL: Suzana Jelovečki

mob: ++385 99 472 1880

POTRAŽITE NAS NA:

ISKUSTVA   -   VIŠE

Kod gđe Suzane sam došla u očajnom trenutku kada zbog problema s leđima nisam više mogla normalno funkcionirati i kada sam već isprobala gotovo sve terapije i posjetila jako puno vrhunskih fizioterapeuta te mi nitko nije uspio pomoći. Bol u cijelim leđima, ponajviše uzrokovana stalnim grčem u slabim mišićima i pokojom manjom ozljedom, prešla je iz gornjeg dijela leđa (koji je bio u najgorem stanju) u glavu manifestirajući se kao pritisak u glavi i blage vrtoglavice. Taj problem postao je svakodnevni te onemogućavao ono najbitnije što sam trebala raditi - vježbe za leđa. Kombinacijom raznih tehnika gđa Suzana oslobodila me problema s glavom već nakon 2-3 posjeta te sam, uz tretmane, napokon mogla neometano raditi i vježbe za leđa. Mogu slobodno reći da me spasila. Iako smo leđa nakon još kojih 10-tak tretmana dovele u odlično stanje, i dalje dolazim jednom mjesečno jer su posjeti gđi Suzani toliko opuštajući i korisni za tijelo i um. Jako je rijetko naći takvu profesionalnost, stručnost, prijateljstvo i empatiju kao kod gđe Suzane, koja nikada ne gleda na sat, pristupa detaljno problemu te najiskrenije brine o tome kako se osjećate i kako Vam najbolje pomoći. Velika je sreća što sam naišla na gđu Suzana i mogu doslovno reći da me spasila - veliki stručnjak, profesionalac i čovjek.

V.Z. 29, Zagreb


O TERAPEUTU

Suzana Jelovečki je zavrsila četverogodisnji magistarski studij iz područja kineske medicine i akupunkture u SAD-u (država New York, grad New York). Licencirani je akupunkturist u državi New York, diplomant akupunkture na saveznom nivou (SAD).

U okvirima formalnog studija akupunkture iza Suzane je više od 800 sati školovanja u području predkliničke i kliničke medicine, 1200 sati edukacije iz teoretskog dijela kineske medicine, te 600 sati kliničke prakse pod nadzorom. Nakon magisterija akupunkture, Suzana je pohađala dvogodišnje seminare iz područja kineske herbalne medicine, te jednogodišnji seminar o primjeni aromaterapije u kontekstu kineske medicine pod stručnim vodstvom cijenjenoga dr. Jeffrey Yuena. Dr. Yuen je bio dekan i programski direktor studija akupunkture kojeg je pohađala. Kako u SAD-u, tako i šire, dr. Yuen je uspješno revitalizirao pristup kineskoj medicini kakav se zbog političkih razloga u Republici Kini od Mao Ce-tunga ne njeguje u terapeutskoj praksi, a koji obuhvaća kompleksni uvid u slojevitost kineske medicine s uporištem u klasičnim medicinskim tekstovima (tzv. Klasicima). Uz formalno obrazovanje i studij fitoterapije i aromaterapije u kontekstu kineske medicine, Suzana je pohadjala mnogobrojne kratke seminare dr. Jeffrey Yuena o ranim daoistickim majstorima kineske medicine, primjene akupunkture u palijativnoj skrbi, te dijetalnoj terapiji. Trenutno pohađa seminare iz područja funkcionalne medicine i zdravlja žena.

Prije kakvih šesnaest godina u svijet kineske medicine uvela me majčinska briga i želja da pomognem tada dvogodišnjoj kćerki Zoyi koja je bolovala od učestalih upala pluća. Igrom slučaja upoznala sam jednu od tada najpoznatijih njujorških akupunkturistica koja mi je ponudila pomoć za dijete, a mene je pozvala da se, radeći u njenom centru, upoznam sa holističkim pristupom zdravlju. I sama sam u nekoliko navrata tražila pomoć za vlastite zdravstvene tegobe. Akupunktura mi je pomogla u borbi s glavoboljama i trigeminalnom neuralgijom. Kineska medicina u svoj svojoj cjelovitosti i holističkoj sveobuhvatnosti ponajviše je djelovala i djeluje na moj osobni rast. Konstitucijski meridijani, generacijska pokoljenja i utjecaj predaka na naš osobni razvoj ponukali su doživotnu radoznalost i želju da kao osoba i terapeut djelujem u smjeru dobroga, nježnosti, opraštanja i prava da se ,u životu koji nam je dan, ostvarimo u najboljem svjetlu, postujući i tamu na tome putu.

Iza Suzane je desetak godina samostalnog rada s klijentima u okvirima vlastite privatne prakse (Roots and Branches Acupuncture, Nature Bound Woman), a surađivala je i djelovala i u integrativnim klinikama za oboljele od AIDS-a u okrugu Queens, grad New York, s liječnicima i medicinskim osobljem na Klinici za primarnu zdravstvenu zaštitu (Ithaca Primary Care, grad Ithaca, država New York) te u prestižnom wellness i spa centru Rasa Spa, također u Ithaci. Radila je dvije godine kao akupunkturist volonter na integrativnoj klinici za socijalno ugrožene i za veterane rata.

Kao mikro poduzetnik, šest godina je bila član lokalnog udruženja za mikro, male i srednje poduzetnike (BNI Business Networking International-Thumbs Up, Ithaca,NY) U ljetu 2016. doselila se u rodni Zagreb i osnovala U vezi s prirodom d.o.o za usluge, te otvorila vlastiti terapeutski centar.

Suzanu iznimno veseli popularizirati raznolike komplementarne terapeutske metode na čvrstim temeljima teorije kineske medicine i vlastitoj kultivaciji odnosa s prirodom. Održavala je tako tijekom godina široku paletu predavanja i seminara na poziv različitih institucija: od bolničkih, sportsko-rekreativnih, preko duhovnih/crkvenih do poslovnih i kulturnih. Pisala je kolumnu Natural Lifestyle za internetski časopis Lansing Star Online. Posebna čast su joj bila mnoga priznanja za terapeutski rad od strane lokalnih zajednica i plemena Sjevernoameričkih Indijanaca.

Osim sto je posvećena terapeutskom radu i intelektualno inspirirana slojevitošću kineske medicine, Suzana je sretna mama Zoye i Damyana. Voli kuhati, lutati šumom i skupljati darove prirode, posebice ljekovite gljive. Uživa u funkcionalnom treningu koji za sebe sama osmišljava shodno mogućnostima, vremenskim prilikama i godišnjim dobima.

 

ŠTO RADIMO

akupunktura

AKUPUNKTURA

Akupunktura je terapeutski modalitet kineske medicine kojim se pokreće i harmonizira vitalna energija (Qi). Sterilne iglice za jednokratnu upotrebu, dodir( akupresura i masaža), esencijalna ulja i ostali načini koriste se kako bi se stimulirale akupunkturne točke na tijelu u svrhu harmoniziranja vitalne energije (Qi).

 

OPŠIRNIJE
akupresura

AKUPRESURA I AROMATERAPIJA

Klijente koji se boje ili zaziru od iglica te malenu djecu, često tretiram akupresurom i aku aromaterapijom (nanošenje određenih eteričnih ulja na pojedine akupunkturne točke).

 

OPŠIRNIJE
aku aromaterapija

MASAŽA I TERAPIJA ČAŠICAMA

Sportske povrede te muskuloskeletni bolovi i tegobe gotovo uvijek, uz akupunkturu, tretiram masažom, akupresurom, zagrijavanjem, ili pak terapijom čašicama (staklene čašice vakuumom prianjanju na tijelo i frikcijom izazivaju opuštajući učinak na mišiće).

 

OPŠIRNIJE

Sadržaj ove stranice je isključivo informativan i ne zamjenjuje liječnički savjet ili skrb.