E-MAIL: Suzana Jelovečki

mob: ++385 99 472 1880

POTRAŽITE NAS NA:

ISKUSTVA   -   VIŠE

Kod gđe Suzane sam došla u očajnom trenutku kada zbog problema s leđima nisam više mogla normalno funkcionirati i kada sam već isprobala gotovo sve terapije i posjetila jako puno vrhunskih fizioterapeuta te mi nitko nije uspio pomoći. Bol u cijelim leđima, ponajviše uzrokovana stalnim grčem u slabim mišićima i pokojom manjom ozljedom, prešla je iz gornjeg dijela leđa (koji je bio u najgorem stanju) u glavu manifestirajući se kao pritisak u glavi i blage vrtoglavice. Taj problem postao je svakodnevni te onemogućavao ono najbitnije što sam trebala raditi - vježbe za leđa. Kombinacijom raznih tehnika gđa Suzana oslobodila me problema s glavom već nakon 2-3 posjeta te sam, uz tretmane, napokon mogla neometano raditi i vježbe za leđa. Mogu slobodno reći da me spasila. Iako smo leđa nakon još kojih 10-tak tretmana dovele u odlično stanje, i dalje dolazim jednom mjesečno jer su posjeti gđi Suzani toliko opuštajući i korisni za tijelo i um. Jako je rijetko naći takvu profesionalnost, stručnost, prijateljstvo i empatiju kao kod gđe Suzane, koja nikada ne gleda na sat, pristupa detaljno problemu te najiskrenije brine o tome kako se osjećate i kako Vam najbolje pomoći. Velika je sreća što sam naišla na gđu Suzana i mogu doslovno reći da me spasila - veliki stručnjak, profesionalac i čovjek.

V.Z. 29, Zagreb


Stres- gdje mu je glava, a gdje rep

"Sada je kasna jesen, a ja od proljeća nisam bila bolesna, čak niti prehlađena. Iako je život i dalje bio jednako stresan, meni to više nije predstavljalo problem. Kapci, herpes, sinusi, pluća, glavobolje i sve ono što me mučilo, stvar su daleke prošlosti. Ja sam mirnija i odlučnija. Život je poprimio novi oblik."

Ljudski organizam evolucijski pamti hormonalnu uzbunu kao mehanizam za preživljavanje kad je posrijedi životna opasnost. Srce počinje ubrzanije kucati, mišići se grče, zjenice šire, osjećaj gladi je poremećen, nema potrebe za snom, misli su jureće i nekoherentne. Ukratko – organizam je u stresu.

Međutim, priroda nas je podarila i mehanizmima koji smiruju podražaj i ukazuju nam na svim tjelesnim razinama da opasnosti nema te da se možemo opustiti i prepustiti odmoru, njegovanju, intimnosti i životnim zadovoljstvima. Taj će koktel hormona brinuti o optimalnoj prehrani, mirnom i dubokom snu, zdravlju reproduktivnog sustava i emocionalnoj ravnoteži. I on evolucijski pomaže našem opstanku, podupirući mehanizme koji podržavaju opstanak ljudske vrste.

Balansirana hormonalna prepiska između autonomnog i parasimpatičkog živčanog sustava čine nas prirodno najrazvijenijim bićem koje je sazdano u preko četiri milijardi godina evolucije Zemlje i života na njoj.

Pa ipak, u suvremenom svijetu, daleko od elementarnih životnih opasnosti, gotovo da je normalno biti pod stresom! Od nekoga ili nečega, svakoga ili pak svačega. Povremeno ili stalno koktel hormona  priprema nas na borbu ili bijeg, iako većina od nas, srećom, nije na bojištu, pod šapom gladnog medvjeda ili u vrtlogu kakve elementarne nepogode.

Svi ćemo se složiti da su velike životne promjene, bilo ugodne ili neugodne, stresne, pa će potraga za poslom, vjenčanje, rođenje djeteta, preseljenje, rastava ili smrt drage osobe biti svojevrsne prekretnice na životnom putu. No, kada se alarm počne oglašavati i u svakodnevnom životu, time se polako i dugotrajno uzbunjuje probavni, živčani, hormonalni i reproduktivni sustav. S vremenom takve promjene izazivaju poremećaje poput nesanice, tjeskobe, uzrujanosti, bijesa, probavne smetnje, neplodnosti i koječega drugoga, pa ispada da smo u stresu od – samog življenja!

Kombinirane terapije iz područja kineske medicine kao što su akupunktura, akupresura i akuaromaterapija, savjeti o promjeni životnog stila i rad na svjesnosti i snaženju individue korištenjem komplementarnih energetskih kanala i znanja iz kineskih medicinskih klasika, efikasni su i blagotvorni alati u rješavanju stresa na tjelesnoj, umnoj i emocionalnoj razini.

U mojoj praksi ponajviše tegoba zbog kojih klijenti traže pomoć jesu rezultati stresnog života. Među njima je i Jasna, koja svojim primjerom pokazuje na kojim razinama terapija pomaže da se živi punim plućima bez obzira na okolnosti. Osnovna vodilja je pitanje: kako može biti bolje?

„Nakon petnaestak Suzaninih tretmana teško mi je dozvati u sjećanje sve s čim sam prvi put došla na akupunkturu. Lista je bila prilično duga. Unazad tri godine, svakog sam mjeseca bila bolesna. Uvijek isto – počelo bi s grloboljom, krenulo na sinuse, spuštalo se na pluća. Dvije sam zime preležala upalu pluća izazvanu jakim bronhitisom. Nekoliko puta godišnje imunitet bi mi potpuno kolabirao pa bi me napao herpes. Kad nije bilo njega, naticali bi mi kapci pa bi se onda bolno gulili. Glavobolje koje su se javljale barem dva puta mjesečno bile su užasavajuće. Povraćalo mi se, ne bih mogla leći od bubnjanja u glavi i mučnine u želucu, a pomogao bi jedino snažan analgetik. Barem do sljedeće, kada je bol krenula ispočetka. Bila sam kao hodajući duh, iscrpljena i premorena.Suzana je fenomenalno žonglirala medicinskim nalazima i terminologijom te prenosila i primjenjivala znanja kineske medicine na moju situaciju. Takva stručnost, požrtvovnost i briga, bez trunke arogancije, vrlo se rijetko susreću u jednom terapeutu.

Sada je kasna jesen, a ja od proljeća nisam bila bolesna, čak niti prehlađena. Iako je život i dalje bio jednako stresan, meni to više nije predstavljalo problem. Kapci, herpes, sinusi, pluća, glavobolje i sve ono što me mučilo, stvar su daleke prošlosti. Ja sam mirnija i odlučnija. Život je poprimio novi oblik. Akupunktura kod Suzane je moje najsvetije mjesto gdje ponovno pronalazim svoje zdravlje i odakle svaki put odlazim puna svega, kao jesenja košara. Zahvalna i presretna.” Jasna J.A.,38,Zagreb

 

 

ŠTO RADIMO

akupunktura

AKUPUNKTURA

Akupunktura je terapeutski modalitet kineske medicine kojim se pokreće i harmonizira vitalna energija (Qi). Sterilne iglice za jednokratnu upotrebu, dodir( akupresura i masaža), esencijalna ulja i ostali načini koriste se kako bi se stimulirale akupunkturne točke na tijelu u svrhu harmoniziranja vitalne energije (Qi).

 

OPŠIRNIJE
akupresura

AKUPRESURA I AROMATERAPIJA

Klijente koji se boje ili zaziru od iglica te malenu djecu, često tretiram akupresurom i aku aromaterapijom (nanošenje određenih eteričnih ulja na pojedine akupunkturne točke).

 

OPŠIRNIJE
aku aromaterapija

MASAŽA I TERAPIJA ČAŠICAMA

Sportske povrede te muskuloskeletni bolovi i tegobe gotovo uvijek, uz akupunkturu, tretiram masažom, akupresurom, zagrijavanjem, ili pak terapijom čašicama (staklene čašice vakuumom prianjanju na tijelo i frikcijom izazivaju opuštajući učinak na mišiće).

 

OPŠIRNIJE

Sadržaj ove stranice je isključivo informativan i ne zamjenjuje liječnički savjet ili skrb.