E-MAIL: Suzana Jelovečki

mob: ++385 99 472 1880

POTRAŽITE NAS NA:

ISKUSTVA   -   VIŠE

Kod gđe Suzane sam došla u očajnom trenutku kada zbog problema s leđima nisam više mogla normalno funkcionirati i kada sam već isprobala gotovo sve terapije i posjetila jako puno vrhunskih fizioterapeuta te mi nitko nije uspio pomoći. Bol u cijelim leđima, ponajviše uzrokovana stalnim grčem u slabim mišićima i pokojom manjom ozljedom, prešla je iz gornjeg dijela leđa (koji je bio u najgorem stanju) u glavu manifestirajući se kao pritisak u glavi i blage vrtoglavice. Taj problem postao je svakodnevni te onemogućavao ono najbitnije što sam trebala raditi - vježbe za leđa. Kombinacijom raznih tehnika gđa Suzana oslobodila me problema s glavom već nakon 2-3 posjeta te sam, uz tretmane, napokon mogla neometano raditi i vježbe za leđa. Mogu slobodno reći da me spasila. Iako smo leđa nakon još kojih 10-tak tretmana dovele u odlično stanje, i dalje dolazim jednom mjesečno jer su posjeti gđi Suzani toliko opuštajući i korisni za tijelo i um. Jako je rijetko naći takvu profesionalnost, stručnost, prijateljstvo i empatiju kao kod gđe Suzane, koja nikada ne gleda na sat, pristupa detaljno problemu te najiskrenije brine o tome kako se osjećate i kako Vam najbolje pomoći. Velika je sreća što sam naišla na gđu Suzana i mogu doslovno reći da me spasila - veliki stručnjak, profesionalac i čovjek.

V.Z. 29, Zagreb


Maska sretnog čovjeka

Prošlo je otprilike mjesec dana otkako ponovno radim. Redovni i terapiji vjerni klijenti ubrzo su zauzeli prve termine. Dolaze i novi. Mali terapijski prostor oživio je razgovorima, smijehom i ponekom suzom.

Bubamare

Prošlo je otprilike mjesec dana otkako ponovno radim. Redovni i terapiji vjerni klijenti ubrzo su zauzeli prve termine. Dolaze i novi. Mali terapijski prostor oživio je razgovorima, smijehom i ponekom suzom. Sobom za tretmane prolijeva se miris slatke trave i zelenilo osunčanog bambusa dok ulaznu terasu opsjedaju desetine bubamara. Razletjele su se posvuda u svome crvenilu, krase ulazna vrata, hortenzije, presvlake na sjedalicama. Prizivaju mi čitalačka sjećanja na retke Marquezovih romana, ali i osjećaj vremenske disonance.

 

Vremenska disonanca

Dok posežem za rokovnikom često komentiram s klijentima kako je već polovica lipnja, a čini se kao da smo preskočili proljeće, kao da da ga nije niti bilo uz sve što se izdogađalo i sve što je stalo. Neki od nas su se udebljali, neki posijedjeli, drugi se još pribojavaju spavati, bolova u leđima ima napretek, neki su ostali bez posla dok je drugima baš “krenulo”. I tako redom, spotičemo se u te pravoproljetne mjesece koji nam nedostaju, a koji su nas promijenili bez obzira na moguće nijekanje.

 

Praznina

Negdje oko početka karantene i neposredno nakon potresa osudila sam se nakon podužih umnih priprema napisati e-pismo svojemu profesoru i učitelju klasične kineske medicine gospodinu Jeffreyju Yuenu. Ne poseže se za njegovom e-adresom tek tako, no napisah mu kako mi se prvi puta u životu događa da se većinu vremena osjećam kao velika neugodna praznina, kao da nema misli, osjećaja, ničega osim mene same ispunjene prazninom. Dr. Yuen mi je uz tople i brižne pozdrave kratko odgovorio: “Suzana, probaj biti sretna bez obzira na sve što se događa.” Nisam se upuštala u dijalog sluteći ipak minijaturnim dijelom sebe da je Jeffreyev odgovor mudar i slojevit. No bujica neodobravanja i proklinjanja cijelosvjetovne stvarnosti preplavljivala me ljutnjom i tugom istovremeno. Svijet i ja našli smo se u šah-mat poziciji. A sreće niotkuda.

 

Yang Wei Mai-evolucijski meridijan

Ubrzo nakon dopisivanja počela sam osjećati jaku pulsirajuću bol u mjestu gdje ključna kost formira rameni zglob. Činilo se da bol odzvanja na nekim mjestima na zatiljku i na stražnjoj strani glave. Zatim se proširila postranično i zahvatila lični živac. Donji dio leđa sasvim se zakočio. Zdjelica se gotovo zaključala, a glavom su se i dalje rojile nekoherentne misli začinjene Weltschmerz efektom. Potpuni raspad sistema! I kako to obično bude kad nam odista zagusti, povezala sam brže bolje bolne točke u jasno mapirani meridijan. Yang Wei Mai pripada grupi tzv. Izvanrednih meridijana koji se uzbune onako iz dubine bića kad se problem fizičke ili emocionalne prirode javlja kao odgovor na nemogućnost prilagodbe izvanjskim okolnostima u danom vremenu. Moje tijelo i ja sasvim smo se razišli ovoga ožujka. Otkrila sam mnoge crne rupe vlastite svjesnosti. Nakon čestih i izdašnih samoakupresura i samoakupunktura tamo negdje u travnju Yang Wei Mai me naučio da individualna svjesnost pomaže kolektivnoj svjesnosti i da tako evoluiramo kao ljudska vrsta. Pomažemo si da bismo opstali. Većina bolova nestala je u svibnju kada sam prihvatila stvarnost bez ikakvih prosudbi. Pospremila sam pijetet i patetičnost u prošlost. I baš mi je laknulo.

 

Leptiri i maske

Dok završavam s pisanjem bloga 23 su sata 13. lipnja 2020. godine. U San Franciscu započinje trodnevni, dosad neispredavani seminar dr. Jeffreyja Yuena o šamanizmu kao ishodišnoj točki klasične kineske medicine. Majstor Yuen polaznike će upoznati s drevnim tehnikama odbacivanja ega i “maskiranja” u nekog drugog kako bi u terapeutskom smislu baratali vrijednim alatima za pomoć klijentima. Pozvana sam, no eto, ove godine odabirem odlazak na spavanje. Vrijedi odmorno započeti radni tjedan. U srpnju će terapeutski prostor vjerojatno krasiti leptiri. Radosno će oblijetati cvijet lavande i gostiti se nektarom rascvjetalih petunija kao da se ništa nije dogodilo. Žute boje krilca topit će se u zlatnom žaru i postajati ljubičaste, a mi ćemo se uvijek iznova vraćati tijelu i svjesnosti te nehajno, onako usput, isprobavati maske sretnog čovjeka gledajući jedni drugima u oči.

 

 

Vaša Suzana

 

 

 

 

 


 

 

ŠTO RADIMO

akupunktura

AKUPUNKTURA

Akupunktura je terapeutski modalitet kineske medicine kojim se pokreće i harmonizira vitalna energija (Qi). Sterilne iglice za jednokratnu upotrebu, dodir( akupresura i masaža), esencijalna ulja i ostali načini koriste se kako bi se stimulirale akupunkturne točke na tijelu u svrhu harmoniziranja vitalne energije (Qi).

 

OPŠIRNIJE
akupresura

AKUPRESURA I AROMATERAPIJA

Klijente koji se boje ili zaziru od iglica te malenu djecu, često tretiram akupresurom i aku aromaterapijom (nanošenje određenih eteričnih ulja na pojedine akupunkturne točke).

 

OPŠIRNIJE
aku aromaterapija

MASAŽA I TERAPIJA ČAŠICAMA

Sportske povrede te muskuloskeletni bolovi i tegobe gotovo uvijek, uz akupunkturu, tretiram masažom, akupresurom, zagrijavanjem, ili pak terapijom čašicama (staklene čašice vakuumom prianjanju na tijelo i frikcijom izazivaju opuštajući učinak na mišiće).

 

OPŠIRNIJE

Sadržaj ove stranice je isključivo informativan i ne zamjenjuje liječnički savjet ili skrb.